pyöreät silmälasit

Pyöreät Silmälasit

Kuten tämän vuoden silmälasimuotia käsittelevässä artikkelissamme kerroimme, ovat pyöreät silmälasit vahvasti esillä muodin saralla vuodesta toiseen. Tämän takia ajattelimmekin, että ehkä ne ansaitsevat ihan oman kirjoituksensa, jossa käsittelemme pelkästään pyöreitä silmälaseja.

Pyöreys voi nimittäin näkyä monella tavalla, ja vaikka monet silmälasit voidaan luokitellä pyöreiksi, on niiden välillä kuitenkin selviä eroja ja malleja.

Täysin pyöreät silmälasit​

Eräs äärilaita on tietenkin täydellisen pyöreät silmälasit, jotka ovat hieman harvinaisempia tänä päivänä kuin ne olivat viime vuosituhannen loppupuolella. Silloin ne olivat aika muodikkaat ja tavalliset lasit, joita näki vähän kaikkien päässä.

Tänään täysin pyöreät lasit yhdistetään kuitenkin enemmän hipsteriyteen ja taiteellisten ihmisten laseiksi. Niitä näkeekin todella harvoin esimerkiks tilitoimistoissa tai lakitoimistoissa, mutta taiteellisen alan työpaikoilla ne eivät ole yhtään niin harvinaiset.

Täysin pyöreissä laseissa on perinteisesti ollut hyvin ohuet ja pienet sangat, mutta tarjolla on myös laseja joissa on normaalit tai jopa tavallista paksummat sangat.

Täysin pyöreät silmälasit kulkevat yleensä nimellä "round". Niitä on tarjolla monilta eri valmistajilta, ja niitä saa jokaisesta silmälaseja myyvästä kaupasta kyllä helposti. Sankojen paksuus ja väri vaikuttaa paljon siihen, miltä nämä näyttävät. Väärin ostettuna ne voivat näyttää vanhoilliselta ja tylsiltä, kun taas hyvillä valinnoilla niistä voi saada todella moderninkin näköisen.

Pyöreähköt lasit​

Pyöreistä silmälaseista puhuttaessa ei kuitenkaan tarkoiteta vain näitä ylläolevia täysin pyöreitä laseja, vaan siihen lasketaan yleisesti lasit, joiden pääasiallinen muoto on pyöreähkö. Turha on alkaa tehdä mitään kovia rajavetoja mittausten tai kulmien mukaan, vaan yleensä kyllä voi silmällä jo erottaa, onko lasissa pehmeitä kulmia vai terävämpiä kulmia.

Toisaalta meillä on silmälaseja kuten kissansilmälasit, jotka voitaisiin periaatteesa luokitella kumpaan luokkaan tahansa. Niissä on keskimäärin pyöreähkö, silmää muistuttava muotoilu, mutta yksi terävä ja selvä kulma. Yleensä nekin kuitenkin lasketaan pyöreisiin silmälaseihin, mutta ymmärtäisin hyvin jos joku on tästä eri mieltä.

Pyöreähköjen lasien mallisto on sitten todella laaja, varsinkin nykypäivänä kun ne ovat vahvasti muodissa. Tässä artikkelissa käymmekin läpi vain joitakin, sillä kaikkien mallien läpikäyminen olisi lähes mahdotonta.​

Aviator lasit

Aviator eli suomeksi pilottilasit ovat ehkä tunnetumpia aurinkolasien puolelta, jossa se on eräs kuuluisimmista muodoista mitä markkinoilla on ollut ja on.

Tämä muotoilu on kuitenkin myös noussut suosiossa silmälasien puolella, joskaan ei vielä lähellekkään sitä tasoa mitä se nauttii aurinkolasien puolella. Mahdollista on kuitenkin, että näiden lasien suosio vain kasvaa, ja tulevaisuudessa ne voivat olla äärimmäisen suosittuja. Niiden muotoilu nimittäin sopii monenlaisiin kasvoihin, jonka takia ne näyttävät hyviltä lähes jokaisen nenällä.

Kissansilmä / butterfly -lasit​

Nämä lasit sisältävät linssit, jotka ovat pyöreähköjä, mutta joissa on kuitenkin yksi erittäin terävä ja esiintuotu terävä kulma. Ne muistuttavatkin nimensä mukaisesti kissansilmiä, tai sitten perhosta.

Nämä silmälasit ovat muodikkaita erityisesti naisten silmälaseissa, joskin niissäkin vivahde on enemmän sinne hippiyteen ja taiteellisuuteen. Tämän takia näitä laseja näkeekin enemmän luovilla aloilla, ja vanhoillisilla ne ovat hieman harvinaisempia.

Kuitenkin ne tarjoavat kauniin ja tyylikkään retroilmeen, jota voi kuitenkin muokata ja täydentää paljonkin erilaisilla väreillä ja kuvioinneilla. Tästä muotoilusta voikin luoda vaikka mitä, kun valitsee värejä ja kuviot omaan makuun vastaavaksi.​

MisterSpex

Mister Spex tarjoaa todella laajan valikoiman parhaita merkkilaseja, kuitenkin edullisempien lasien hinnoilla. Tarjolla tuhansia eri malleja, värejä ja muotoja. Lisäksi kaikille laseille tarjolla korotettu 90 päivän palautusoikeus, joten voit huoletta kokeilla laseja myös kotona ennen kuin päätät pidätkö ne.

  • Ilmainen toimitus yli 49 € tilauksille
  • Keskimäärin todella edulliset hinnat merkkisilmälaseista
  • Valtava valikoima

Katso Valikoimat ja Tarjoukset Tästä >>

Leave a Comment: