Silmälasit 2018 – Talven & Kevään Muoti ja Trendit

Silmälasimuoti ei ole ehkä niin nopeasti muuttuvaa kuin monissa muissa asusteissa, mutta se ei tarkoita etteikö siinäkin olisi selvästi havaittavia trendejä, joita muotitietoiset silmälasien käyttäjät eivät seuraisi.

Silmälasien trendit vaihtuvat kuitenkin hieman hitaammin, jonka lisäksi edellisten vuosien trendit ovat useasti voimassa monen vuoden ajan. Tämä onkin tavallaan hyvä asia, sillä useamman sadan euron silmälaseja ei olisi kovin kiva yleensä vaihtaa jatkuvasti.

Millaisia ovat sitten suuntaukset vuoden 2018 talvella ja keväällä? Tarkastellaan silmälasimuotia vuonna 2018.​

Vuoden 2018 silmälasimuoti: Muodot ja mallit

Yleisenä voitaisiin alkuvuoden 2018 silmälasitrendeistä sanoa, että ne suosivat kehyksiä jotka ovat selkeästi esillä ja näkyvissä. Vaikka vuoden 2017 suuntaus läpinäkyviin kehyksiin on vielä voimassa, on suuntaus taas palaamassa enemmän kohti voimakkaita värejä ja paksumpia kehyksiä.

Tässä muutamia esiin nousevia trendejä:​ (Huom. olemme lisänneet hintaluokan kuvissa näkyviin malleihin, mutta koska hinnat voivat muuttua tarjousten tai muiden muutosten takia, ei ne ehkä ole aina aivan ajantasalla. yritämme kuitenkin parhaamme mukaan korjata niitä jos muutoksia tulee.

Clubmaster Browline lasit (puolikehyslasit)

Ray-Ban RX 6404

Ray-Ban RX 6404 silmälasit, joissa näyttävä ja esiintuleva kehys kulmakarvojen korkeudella. Hinta noin 150 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tämä tuorehko malli on yhdistelmä kahdesta aikaisemmin suositusta mallista, yhdistäen monesti pyöreyttä ja voimakaat yläkehykset jotka kuuluvat puolikehysmalleihin. Mallista riippuen voi näissä laseissa olla jonkin verran esiin tuleva kehys myös linssien alalaidassa, tai sitten se voi olla melkein näkymätön.

Mexx 2705 100

Mexx 2705 100 - Noin 180 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tämä muotoilu vaikuttaa olevan eräs suurimmista nousijoista vuoden 2018 muodissa, ja tulee varmasti näkymään enemmän kun vuosi etenee pidemmälle.

Hipsterilasit

Hipsterilasit kuvaavat useimmiten nelikulmaisia, melko suuret linssit omaavia silmälaseja joissa on näyttävä ja paksu kehys.

Ray-Ban RX 5352 2000

Ray-Ban RX 5352 2000 - Hintaluokka noin 150 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tämä mallisto ei ole vielä kunnolla tullut Suomeen, mutta odotettavissa on että mallien määrä kasvaa nopeasti kevään ja kesän edistyessä.

Eniten tämän tyylisiä laseja voi nähdä taiteellisilla aloilla, josta osittain sen saama nimityskin on tullut. Ne sopivat sekä miehille että naisille.​

Kissansilmälasit

Kissansilmäkehykset (cat eye) ovat erityisesti naisten mallistossa olleet suosiossa jo useamman vuoden ajan, ja sama trendi vaikuttaa jatkuvan myös vuonna 2018.

VOGUE Eyewear VO 2962 W827

VOGUE Eyewear VO 2962 W827 - Hintaluokka noin 100 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Näiden lasien muotoa katsomalla on helppo havaita mistä ne ovat saaneet nimensä ja inspiraationsa. Yleistä niille onkin pyöreys, johon yhdistyy kuitenkin yleensä yksi terävähkö kulma.  Näihin voidaan yhdistää monia värejä ja kuviointia, jotka tekevät juuri tästä muodosta erityisesti erittäin muokattavan ja yksilöitävän. Vuoden 2018 värejä ja kuvioita tarkestelemma aivan kohta tarkemmin.

Giorgio Armani AR 5068

Giorgio Armani AR 5068 - Noin 250 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Täysin pyöreät kehykset

Täysin pyöreät kehykset ovat myöskin olleet esillä jo usean vuoden ajan, ja niiden suosio jatkuu myös tälle vuodelle. Ne ovat kuitenkin nostamassa suosiotaan erityisesti miesten silmälaseissa. Kuitenkin ne voivat sopia todella hyvin kummallekin sukupuolelle.

Ray-Ban RX 3447V

Ray-Ban RX 3447V - Hintaluokka 150 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Näissä laseissa on myös paljon valinnanvaraa värien ja kuvioinnin kohdalla. Lisäksi mahdollista on ottaa paksumpia tai ohuempia kehyksiä, tai vaikka täysin läpinäkyvät jos niin haluaa. Muoto siis yhdistää näitä laseja, mutta muutoin ne voivat näyttää hyvinkin erilaisilta.

Polo Ralph Lauren PH 2083 5007

Polo Ralph Lauren PH 2083 5007 - Hintaluokka 150 euroa

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

CO Optical Miriam 1115 002

CO Optical Miriam 1115 002 - Hinta noin 130 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Selvästi paksummat kehykset

Kehykset ovat saaneet näkyä jo parin vuoden ajan, mutta nyt esille on nousemassa silmälaseja joissa kehykset ovat selvästi tavallista paksumpia ja näkyvämpiä.

Céline CL 41460 807

Céline CL 41460 807 - Hintaluokka 350 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Paksummat kehykset ovat monesti pyöreähköillä tai cat eye laseilla, mutta myös monia muita muotoja voi yhdistää näihin kehyksiin, ja saada sitä kautta niille uutta ja tuoretta ilmettä. Väreillä ja kuvioinneilla voi myös pelata ja sitä kautta saada yksilöllistä olemusta laseille.

Loveyewear Trend LD 2004 002

Loveyewear Trend LD 2004 002 - Hintaluokka 70 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Ylisuuret silmälasit

isot silmälasit

Näissä malleissa silmälasien linssit ovat selvästi tavallista suuremmat, ja lasit ovat todella näkyvät ja jopa dominoivat kasvoilla. Näissä voi myös yhdistyä monet edellämainitut trendit, kuten pyöreät muodot ja paksut linssit. Valinnan varaa riittääkin, ja yhteistä näille onkin enemmän selvästi tavallista suuremmat linssit.

ic! berlin IC M0077

ic! berlin IC M0077 guenther n. graphitesilver - Hintaluokka 350 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tälläiset lasit olivat jonkin aikaa hieman syrjässä, mutta tekevät nyt kovaa nousua taas trendinä varsinkin vuoden alkupuolella. Nähtäväksi jää miten kovana tämä nousu pysyy.​ Suosituimpia nämä ovat yleensä naisten silmälasimuodissa.

Vuoden 2018 silmälasimuoti: Värit ja kuvioinnit

Edellä käytiin lävitse tämän vuoden kovimpia trendejä muotoilun ja erityisesti kehysten osalta, mutta nyt voitaisiin katsastaa hieman, millaiset värit ja kuviot ovat muodissa 2018.

Osittain tässä on paljon samaa kuin viime vuonnakin, mutta joitakin tulokkaita ja muutoksia on myös havaittavissa.​

Turtleshell kuviointi edelleen kova sana

Ray-Ban RX 5354 5677

Ray-Ban RX 5354 5677 - Hintaluokka 130 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tämä kuviointi on saanut vahvan inspiraation kilpikonnan kuorista, ja ollut jo useamman vuoden ajan eräs kovimmista kuvionnieista silmälaseista. Vaikka sitä näkeekin enemmän naisten silmälaseissa, se sopii myös miehillekkin.

Kuviointi on pääsääntöisesti ruskean sävyjä, ja sitä voidaankin yhdistellä lähes kaiken mallisiin kehyksiin ja laseihin. Yhteistä niille on kuitenkin yleensä melko paksu kehys, josta kuviointi ja värit tulevat selvästi esille.

Läpikuultavat kehykset

Tom Ford FT 5466/V 072

Tom Ford FT 5466/V 072 - Hintaluokka 350 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Läpikuultavat kehykset nousivat ehkä vuoden 2017 suurimmaksi ilmiöksi silmälasien kohdalla, ja ei olekkaan mikään yllätys että ne ovat vielä erittäin suosittuja seuraavanakin vuonna.

Tämäkin väritys sopii monenmuotoisiin laseihin, joskin sitä näkee useimmiten melko pyöreissä silmälaseissa.​

Tummat kehykset

Mister Spex Collection Wiesel A85

Mister Spex Collection Wiesel A85 - Hintaluokka 70 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Tummat kehykset eivät varmaan koskaan ole olleet täysin poissa muodista, sillä ne sopivat hyvin virallisiin tilaisuuksiin ja varsinkin pimeämpään aikaan vuodesta (jota meillä Suomessa riittää).

Erityisesti miesten malleissa joissa ei aina uskalleta käyttää niin paljon värejä on musta hyvin suosittu väri.​

Kultainen kehyslanka (wireframe)

Ray-Ban RX 6404 2917gold

Ray-Ban RX 6404 2917gold / havana - Hintaluokka 150 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Kultainen kehyslanka voi tuoda tyylikkään lisän moniin laseihin, tai sitten se voi olla ainoa kehyksen näkyvä osa. Kumpikin tyyli on muodissa vuonna 2018, ja tätä mallistoa näkee erityisesti miesten silmälasimuodissa. Se sopii kuitenkin aivan yhtä hyvin myös naisille.

CO Optical 699 B Gold

CO Optical 699 B Gold - Hintaluokka 100 €

Tutustu tarkemmin tähän malliin tästä >>

Yhteenveto vuoden 2018 silmälasitrendeistä ja muodista

Vuoden 2018 silmälasimuoti jatkaa pitkälti samaan suuntaan mihin muutama edellinen vuosi on mennyt. Esillä on vieläkin vahvasti pyöreitä muotoja, isoja linssejä sekä näyttäviä kehyksiä. Samaten monet vanhat tutut muodot ovat vieläkin isossa roolissa.

Isoimpia muutoks​ia ovat ehkäpä uusien puolikehyslasien esiin nouseminen, sekä tummien kehysten muotiin tuleminen edellisen vuoden vahvemman väreillä leikittelyn jälkeen. Lisäksi entistä paksummat kehykset vaikuttavat olevan muodissa tänä vuonna, ollen ehkäpä vielä enemmän esillä kuin viime vuonna olivat.

Mitään radikaaleja muutoksia ei kuitenkaan ole, lähinnä kyseessä on ehkä edellisen vuoden trendien viemistä hieman uusille urille. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata miten muoti muuttuu kun vuosi etenee, ja jos sille tapahtuu muutoksia kesän ja syksyn lähestyessä myöhemmin.​

Kertauksena, tässä vielä vastaava artikkeli vuoden 2017 muodista

Päivitimme artikkelin vuoden 2018 silmälasi muotiin, mutta ajattelimme jättää tähän myös edellisen vuoden kirjoituksen. Voit katsoa siitä vaikka miten uudet trendit eroavat 2017 vuoden vastaavista, tai lukea sen vaikka nostalgisena katsauksena (jos nyt voi nostalgisoida edellistä vuotta).

Pyöreys ei menetä suosiotaan ilmeisesti ikinä

Jos olet seurannut silmälasimuotia muutaman vuoden ajan, olet varmasti huomannut kuinka tuntuu että pyöreät silmälasit ovat muotia joka vuosi. Ja vuonna 2017 tilanne on täysin sama, ja nämä lasit ovat muodissa vieläkin, lähes yhtä voimakkaasti kuin ennenkin.

vogue pyöreä

Pyöreys onkin selvästi suositumpi muoto kuin terävät kulmat, varmasti osittain siksi että se sopii paremmin monille tavanomaisilla kasvoille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tereväkulmaiset lasit voisi olla parhaat tietynlaisilla kasvoille. Tämän takia näitä ohjeita ei aina kannatakkaan seurata sokeasti, sillä ne lasit mitkä parhaiten sopivat sinulle voivat olla hieman eri kuin mitä yleisesti sopii keskimääräisille kasvoille.

rayban pyöreä

Paljon väriä ja kuviointi

Varsinkin naisten silmälaseissa on vahvasti esillä värit ja kuvioinnit. 

Comma

Tavallisesti miesten silmälasit ovat olleen keskimäärin konservatiivisempia, kun taas naisten malleissa muutenkin on näkynyt enemmän muita värejä kuin mustaa tai ruskeaa. Ja nyt vuonna 2017 väreillä saa leikkiä entistäkin enemmän.

Tavallisiin rilleihin saakin uutta eloa ja trendikkyyttää värien ja sankojen kuvioinnin avulla. Monilla tämä leikittely jää kehyksiin ja sankoihin, mutta mahdollista on ottaa myös kevyttä väriä silmälasien linsseihin. Tämä on hieman harvinaisempi tapa, mutta oikein käytettynä voi näyttää todella hyvältä. Ei kuitenkaan ehkä sovi kauhean hyvin vanhoillisiin työpaikkoihin, kuten asianajajille.

RayBan väri

Luovilla aloilla värit ja kuvioinnit voivat kuitenkin sopia äärimmäisen hyvin niin miesten kuin naisten silmälaseihin.​

2017 uutuus - läpinäkyvät kehykset

2017 vuoden silmälasimuoti ei tuonut paljoa isoja muutoksia, mutta tämä trendi läpinäkyvistä kehyksistä on ehkä se suurin uutuus, mitä tälle vuodelle on tarjolla.

Giorgio Armani AR 5068

Giorgio Armani AR 5068 - Noin 250 €

Läpinäkyvät linssit ovat siis eri asia kuin ns. hengettömät silmälasit. Niissä nimittäin on yleensä täysin paksut ja tukevat kehykset. Ne ovat vain tehty materiaaleista, jotka saavat ne näyttämään läpikuultavilta. Kehykset kuitenkin ovat paikallaan.​

Jos todella tahdot mennä muodin harjalla, ja erottautua massasta, voit ostaa tälläiset lasit. Näitä ei nimittäin vielä todella paljon näe katukuvassa. Ehkä tulevaisuudessa näistä tulee niin iso ilmiö kuin kehyksettömistä laseista tuli noin 5 vuotta sitten.

CO Optical Miriam 1115 002

CO Optical Miriam 1115 002 - Hinta noin 130 €

Miehillä muutokset pienempiä

Keskimäärin muutokset muodissa ovat miehillä hitaampia ja pienempiä asusteissa, ja sama koskee nyt myös silmälaseja.

Miehillä edelleen muodissa ovat monet klassikkomuodot, mm. Ray-Banin lasit ja tyylikkäät klassiset muodot.

Ehkä eniten esille on noussut ns. Turtleshell lasit, eli lasit joissa on hyvin pyöreät linssit sekä ruskea-muste kehykskuviointi. Nämä on noussut muotiin lähinnä Hollywood julkkisten kautta.

Kuitenkin verrattuna naisten lasien vaihteluun, on miesten muoti selvästi hitaampi muuttumaan ja haluttomampi tekemään radikaaleja muutoksia. Tämän takia monet tyylikkäät ja ajattomat muodot ovat melkeinpä aina muodissa miehillä, tosin monesti myös naisillakin.

Vuosi 2017 ei siis tarjoa suuria muutoksia silmälasien muotiin, vaan jatkaa lähinnä pienin muutoksin edellisten vuosien linjauksia. Saa nähdä, tuoko vuosi 2018 jotain suurempiaa muutosta, vai jatkammeko vielä samoilla linjoilla tuonkin vuoden lävitse.

Kun jotain selviää, voit olla varma että tänne sivustolle siitä kirjoitamme!​

Leave a Comment: